Week 12 2022

Wedstrijdverslag zaterdag 26 maart

sv De Braak - Blauw Geel Vet team A: 0-2
Blauw Geel heeft zaterdagavond een einde gemaakt aan de magere reeks buitenshuis in competitieverband. De ploeg van Anton schilders verloor de laatste twee uitwedstrijden, maar hield aan het bezoek aan Braak drie punten over. Rachid en Manu namen de doelpunten in de Helmond voor hun rekening: 0-2. Door de overwinning heeft Blauw Geel veel punten dat een degelijke overwinning op de Braak boekte. Blauw Geel was in de eerste helft duidelijk superieur aan de Braak dat nog geen dertig procent balbezit had en amper het balbezit van de blauw Gelen kon verstoren. De ploeg van de Helmonders leek desondanks een krachttoer te leveren door de bezoekers in de eerste helft van het scoren af te houden, maar in de 36e minuut kwam het scorebord toch in beweging. Na een pass van Wilco bezorgde Turgut het leer met een geniale bal bij Rachid die wachtte op een reactie van de keeper en toesloeg: 0-1. Na de onderbreking bleef Blauw Geel flink druk zetten op de defensie van de Braak en was een geweldige solo van Rachid voorbode van de 0-2, na bijna 65 minuten spelen. Na een lange pass van Turgut vanaf de rechterkant werkte Manu de bal na knappe passeer beweging langs de keeper.
Blauw Geel liet het tempo ietwat zakken. In de slotminuten beperkte Blauw Geel, dat voor het eerst sinds augustus de nul hield, zich tot het rondspelen van de bal en nam de thuisploeg genoegen met een 0-2 nederlaag.

Blauw Geel Vet team B - Venhorst afgelast.
Afgelopen vrijdag heeft Venhorst zich afgemeld. Drie spelers gaan Team A ondersteunen en voor de rest is zaterdag een "rustdag".